Skip to main content

  |  Tel: 013 31 48 66  |   info@containersmaes.be   |    VACATURES!

Containers Maes koopt 38ste (!) nieuwe Scania

Containers Maes koopt 38ste (!) nieuwe Scania

Containers Maes uit Tessenderlo heeft recent acht nieuwe Scania’s in ontvangst genomen. Met deze investering komt het totale aantal Scania’s in de vloot op om en bij de 40 te staan. “De hoge restwaarde, het lage brandstofverbruik en de degelijke kwaliteit zijn voor mij cruciale punten”, aldus zaakvoerder Yves Maes.

Containers Maes is sinds de oprichting in 2003 als kleine onderneming gegroeid tot één van de grootste spelers in België wat inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval betreft. Zaakvoerder Yves Maes, Limburgs Jong Ondernemer van het Jaar 2014, rekent voor deze activiteiten op een modern wagenpark en installaties die aangepast zijn aan de noden van morgen.

Divers wagenpark
Ongeveer 40 Scania’s maken deel uit van een zeer divers wagenpark met verschillende cabinetypes (S, R en G-serie) en motorisaties ( 13L & V8) en uitvoeringen (4x2, 4x4 en 6x4). “Dit komt doordat onze activiteiten ook erg uiteenlopend zijn”, pikt Yves Maes in. “We gebruiken de compacte 6x4 wagens om afval op te halen bij onze klanten; vaak op onverharde werven. De 6x2 vuilniswagens daarentegen ledigen rolcontainers en rijden enkel over de weg. Na de sortering van het afval voeren de trekkers met walking floor opleggers vrachten van 90 à 100 kuub af voor verdere verwerking. Naar de stortplaatsen rijden we met onze 4x4 wagens omdat het soms echt wel nodig is. De Scania’s zijn hier trouwens heel sterk in.”

Betrouwbaarheid en restwaarde
“Het allerbelangrijkste? De betrouwbaarheid van de voertuigen. Vooral in de bouwsector, waarin wij actief zijn, is service heel belangrijk. Je moet heel snel kunnen handelen. We kiezen daarom steeds voor jong materiaal en vervangen om de drie à vier jaar onze vloot. De Scania’s zijn degelijk en hebben weinig last van mankementen of gebreken. Bovendien staan ze bekend om hun lage brandstofverbruik. Toch wel belangrijk als je dagelijks 200 tot 300 liter tankt per vrachtwagen. Ook de hoge marktwaarde van de Scania’s bij latere doorverkoop is voor ons interessant”, gaat Maes verder.

Door enkele recente overnames zien we verschillende kleuren rondrijden in het wagenpark. “Ik moet toegeven dat de wagens echt wel eyecatchers zijn. Vooral de geelkleurigen worden door iedereen gezien. Het is een beetje ons uithangbord.”

Investeren tijdens coronacrisis
Containers Maes kocht alle wagens aan via Scania Finance. “Een topservice. Onze contactpersoon woont in de buurt en springt regelmatig binnen. Het is vertrouwelijk en vooral heel gemakkelijk. We gaan de komende periode zeker nog investeren in ons wagenpark, ook in tijden van corona. We groeien nog steeds elk jaar en verwachten dan ook dat de situatie snel zal herstellen”, besluit zaakvoerder Yves Maes.

 

 

 

 


Locatie hoofdzetel:
Snelwegstraat 7
3980 Tessenderlo

Openingsuren burelen:
maandag tot vrijdag van 08u00 tot 12u00, 12u30 tot 17u00
zaterdag, zon- en feestdagen gesloten
Tel: 013 67 04 20
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BESTELLEN

Particulieren


Bedrijven


© Containers Maes