Skip to main content

  |  Tel: 013 31 48 66  |   info@containersmaes.be   |    VACATURES!

Maes Cycling Team Glabbeek

Maes Cycling Team Glabbeek

Wim Verbeek stelt Maes Cycling Team Glabbeek voor: “We begeleiden renners van A tot Z”

VolvoFM6x4 420pk 1

In de hoop zo snel mogelijk daadwerkelijk weer in het peloton aan de slag te kunnen gaan, stelt Wim Verbeek de ploeg van Maes Cycling Team Glabbeek voor. Op papier verandert er niet gek veel, in de praktijk valt dat nog af te wachten. De ploegleiding wil in ieder geval de ingeslagen weg voort bewandelen. Dat betekent renners zo optimaal mogelijk bijstaan.

Artikel HLN Erik Vandeweyer 

Wim Verbeek stelt dat alles in orde werd gebracht om aan het seizoen te beginnen. Wanneer dat zal zijn, is nog een vraagteken. “Het is wennen. Andere jaren kijken we echt uit naar de ploegstage. Het is een belangrijke vorm van teambuilding voor ons. Vorig jaar verbleven we tijdens de krokusvakantie met 64 renners in Spanje. Iedereen legde de laatste hand aan zijn voorbereiding. Nu is het wachten en wachten.”

“Hoewel corona roet in het eten gooit, hebben we elke renner van nabij opgevolgd. Het is een belangrijk punt voor ons, we begeleiden renners van A tot Z. De vrouwen trainden al een tijdje in groepjes van vier. Sinds vorige week mogen we weer met tien de baan op. Twee keer per week hadden we via Zoom stabilisatietrainingen. Vroeger was dat één keer per week in zaal. Dat laatste mag nu niet.”

Aantal leden
De voorbije maanden moest Wim Verbeek vaststellen dat het aantal rennersleden lichtjes daalde. “Enkele procentjes, het is zeker niet dramatisch. Er werd de voorbije maanden veel gefietst, maar weinig in competitie. Bij de juniores merken we dat jongeren met andere zaken begonnen zijn tijdens de lockdown. Bij de jongste leden merkten we in het verleden dat het bestand constant werd aangevuld. Aspiranten of nieuwelingen sloten in het jaar aan. Dat is nu niet gebeurd. Ik ben wel blij dat de sponsors niet afhaakten. We doen ook al het mogelijke om hen een return te bezorgen. De volgwagens werden alvast in een nieuw jasje gestoken.”

Programma
Momenteel is het koffiedik kijken hoe de agenda er zal uitzien. Wim Verbeek bevestigt. “Een aantal koersen werd afgelast of uitgesteld. Zullen we naar het buitenland kunnen? Gaat de Tour du Val Romain door? We weten het niet. We plannen om met de nieuwelingen en de juniores twaalf keer naar het buitenland te gaan. Momenteel kan ik enkel stellen dat we zullen starten waar het kan.”

 

 


Locatie hoofdzetel:
Snelwegstraat 7
3980 Tessenderlo

Openingsuren burelen:
maandag tot vrijdag van 08u00 tot 12u00, 12u30 tot 17u00
zaterdag, zon- en feestdagen gesloten
Tel: 013 67 04 20
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BESTELLEN

Particulieren


Bedrijven


© Containers Maes